tag:blogger.com,1999:blog-81022924262332558872024-02-19T05:42:55.117+01:00Mat og drikke hos DølbakkenHeidihttp://www.blogger.com/profile/15839936836415566119noreply@blogger.comBlogger166125tag:blogger.com,1999:blog-8102292426233255887.post-35311192733127112142012-06-10T10:09:00.000+02:002012-06-10T22:10:05.756+02:00Vafler - egen klasse!I følge mannen min havnet disse vaflene i en egen klasse. De smakte mer og du blir god og mett.
Ingredienser
3-4 egg
4 dl havregryn
1-2 fint raspet gulrot
1 dl mel - siktet, sammalt grovt eller fint etter eget ønske
2 dl naturell yoghurt
1 dl vann
2 dl melk, skummet eller lett
Litt sukker
Litt kardemomme
Bland alle ingrediensene og stek.
Bon appetitt. Heidihttp://www.blogger.com/profile/15839936836415566119noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8102292426233255887.post-56375008667619423552012-06-03T10:00:00.000+02:002012-06-06T13:23:31.977+02:00Nydelig og enkel kakeDenne deilige ostekaken fikk jeg servert 17. mai. Det var min herlige niese som hadde laget denne. Hun hadde hentet inspirasjon her. Det er en type ostekake, den er rask å lage (må bare vente på at alt stivner), den smaker nydelig og den er flott å se på - og den passer fint å servere i f.eks. konfirmasjon.
Ingredienser
1
pk sitrongele
3 dl kremfløte
2,5 dl sukker
2 ss vanilje Heidihttp://www.blogger.com/profile/15839936836415566119noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8102292426233255887.post-40562018725978443412012-06-01T09:39:00.000+02:002012-06-01T09:39:00.909+02:00MandelkjeksDenne kjeksen er utrolig kjapp å lage og blir veldig gode. Spis de som de er eller ha på en deilig ost.
Ingredienser
2 dl kvernet mandler
1 dl sesamfrø
2 egghviter (jeg bruker hele egg)
1/2 ts salt (kan sløyfes)
2 ts fiberhusk (kan sløyfes)
Smakssett kjeksen med havsalt, timian, rosmarin, oregano e.l.
Bruk to spiseskjeer og form kjeksen flat. orm i den str. du Heidihttp://www.blogger.com/profile/15839936836415566119noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8102292426233255887.post-52683449110912821312012-05-30T09:23:00.000+02:002012-05-30T13:44:21.990+02:00Kylling med nam, spekeskinke og noe til:)Det er ikke alltid man har det man tenkte man skulle lage i skapet, og det er ikke alltid man har tenkt på hva man skal lage - her følger en rask hverdags- eller festrett som er rask å lage. Det blir mange tips til variasjoner... Kyllingen med nam og spekeskinke kan du selvfølgelig også servere i som tapasrett!
Ingredienser
2-3 kyllingfileer
spekeskinke
pesto, fetaost, parmesan, soltørkede Heidihttp://www.blogger.com/profile/15839936836415566119noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8102292426233255887.post-70494050355217593532012-05-27T10:00:00.000+02:002012-05-27T10:00:06.620+02:00Tapasbord, dessertalternativ
Oreodessert
Ingredienser
4-5 porsjoner
ca 150 gram kremost, naturell
ca 1 sitron, saften
2 dl kremfløte
1/2 vaniljestang, frøene
ca 50 gram melis
100-150 gram oreokjeks, knust
friske bær
Fremgangmsåte
Kremost, sitronsaft og ca 1/2 dl av fløten kjøres jevnt i en kjøkkenmaskin eller med stavikser.
Pisk fløten med melis og frøene fra vaniljestangen.
Vend kremen forsiktig inn i osteblandingen.
Heidihttp://www.blogger.com/profile/15839936836415566119noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8102292426233255887.post-16735737680656499972012-05-26T09:49:00.000+02:002012-05-26T09:49:00.739+02:00Tapasbord, rett nr 6Veldig enkelt og veldig godt!
Stekt chorizo med frisk persille.
Ingredienser
300 g chorizopølse
4 ss smør
3 ss bladpersille
1 båthvitløk
Fremgangsmåte
Del pølsene opp i 2 cm tykke skiver.
Hakk bladpersille og hvitløk fint og bland dette sammen med smøret.
Stek chorizoskivene i persillesmøret. Serveres med et lite dryss frisk bladpersille.
Kilde: matprat.noHeidihttp://www.blogger.com/profile/15839936836415566119noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8102292426233255887.post-44356453801638579942012-05-25T09:42:00.000+02:002012-05-25T09:42:00.333+02:00Tapasbord, rett nr 5
Scampi med chilisaus
24 scampi
Chilisaus
2 chili uten stener
3 fedd hvitløk
1 ss paprikapulver
1 ts spisskummen
1 ts koriander (tørt krydder)
2 dl olivenolje
1 lite glass tomatpurè
4 ss sitronsaft
salt og pepper
Stek scampiene i en stekpanne.
Bland ingrediensene med en stavmikser. Har du frikse urter bruke gjerne det!
Hentet fra "Enklere mat hver dag". Hvis du vil ha det Heidihttp://www.blogger.com/profile/15839936836415566119noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8102292426233255887.post-26211139057242827892012-05-24T10:00:00.000+02:002012-05-24T10:00:03.256+02:00Tapasbord, rett nr. 4Det enkle er ofte det beste...
Ostesymfoni
Server noen deilige oster med godt brød, ripsgele og svisker, fiken og dadler.
For eksempel en deilig Brie, Selbu blå og Manchego.
Foccacia
ca 1 kg hvetemel
ca 1/2 ts salt
ca 5 dl lunkent vann
godt med olivenolje
Bland ingrediensene sammen, deigen blir klissete.
La det stå å heve ca 1 time.
Smør en liten langpanne med olje og hvelv Heidihttp://www.blogger.com/profile/15839936836415566119noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8102292426233255887.post-20627007486336180472012-05-23T10:00:00.000+02:002012-05-30T20:52:23.728+02:00Tapasbord, rett nr. 3Som du har skjønt er ikke dette retter jeg selv har kompnert, men jeg har her samlet et knippe deilige bidrag til ditt (og mitt) tapasbord.
Spekeskinke fylt med asparges og taleggio
Ingredienser
8 skiver spekeskinke
8 stk frisk grønn asparges
ca 150 g taleggio skåret i 8 staver
Slik gjør du
Brekk av nederste del av aspargesen.
Bunt sammen en stav av taleggio og en Heidihttp://www.blogger.com/profile/15839936836415566119noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8102292426233255887.post-24698409263711102242012-05-22T10:14:00.000+02:002012-05-23T14:13:33.596+02:00Tapasbord, rett nr 2Dette er favoritt nummer 1!
Salami med jordbærsalsa
Ingredienser
2 porsjoner
10 skiver salami
5 stk gule rød cherrytomat
5 stk røde rød cherrytomat
Jordbærsalsa:
1 kurv jordbær
100 g rabarbra
4 stk frisk grønn asparges
½ stk sjalottløk
1 ss hakket frisk gressløk
Saften av ½ stk lime
¼ dl olivenolje
½ ss balsamicoeddik
¼ ts salt
¼ ts pepper
¼ ts sukker
Fremgangsmåte
StekHeidihttp://www.blogger.com/profile/15839936836415566119noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8102292426233255887.post-55059731890772156862012-05-21T13:58:00.000+02:002012-05-23T14:12:19.804+02:00Tapasbord, rett nr 1På lørdag laget jeg deilig tapasbord sammen med gode venninner. Jeg legger ut en ny oppskrift hver dag frem mot helgen - lørdag har du gode oppskrifter til et nydelig tapasbord :)
Marinerte kyllingspidd med sesamfrø
Ingredienser
3 porsjoner
3 stk kyllingfilet
4 båt hvitløk finhakket
4 stk sjalottløk finhakket
1 ts korianderfrø
1 ts spisskummenfrø
saft av ½ stk sitron
1 stk hakket Heidihttp://www.blogger.com/profile/15839936836415566119noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-8102292426233255887.post-8461855066311383882012-05-14T20:43:00.000+02:002012-05-14T20:43:31.831+02:00Laks med pasta og eple-/agurksalatTips til en kjapp middag? Dette går like kjapt som å tilberede pølser eller spagetti - og du får i dag viktige essensielle fettsyrer. Omega-3 er ikke noe kroppen selv klarer å podusere, det må du hjelpe den med!
Rema 1000 (og sikkert andre) har noen fine alluminiumsbrett med fersk laks. Fjern plasten fra emallasjen, krydre med det du liker og sette rett i ovnen. Her følger et eksempel på etHeidihttp://www.blogger.com/profile/15839936836415566119noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8102292426233255887.post-58813257174655542892010-10-01T11:27:00.001+02:002010-10-01T11:38:20.371+02:00Fylte hornFantastisk godt ogenkelt og greit å servere dugnadsarbeidere.
Ostefylte horn25 g gjær2 dl vann3 dl rømme (jeg liker å bruke lett)1 ts salt1 ts sukkerca 10-12 dl mel (jeg bruker halvt om halvt med sammalt fin hvete og siktet hvetemel - fiber er med på å forebygge tykktarmskreft).
Elt deigen godt.La den heve til ca dobbelt størresle.Del deigen i 2 emner.Kjevle de to emnene i 2 sirkler.Del så Heidihttp://www.blogger.com/profile/15839936836415566119noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-8102292426233255887.post-60779062637297299732010-09-21T17:39:00.000+02:002010-09-21T17:39:47.939+02:00Ta vare på høstens frukter utover høsten og vinteren...Har du fortsatt epler på trærne? Ikke la de gå til spille! Lag noe deilig du kan nyte nå utover!
Eplechutney
Lag noen glass med eplechutney til oppbevaring utover høsten og vinteren. Eplechutney er et fast og godt følge f.eks. til vilt.
Ingredienser:1 kg eple 2 stk løk 2 dl eddik 7 %1 stk rød chili 1 ts malt ingefær350 g sukker
Fremgangsmåte:Skrell eplene, stikk ut kjernehusene og skjær Heidihttp://www.blogger.com/profile/15839936836415566119noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8102292426233255887.post-81866232047231479472010-09-12T20:40:00.000+02:002010-09-12T20:40:27.580+02:00Matportalen: Bli kvitt fruktflueneNår jeg åpnet linken håpet jeg det ville lyse et effektivt og enkelt svar mot meg! Det gjorde det ikke:( Men det bekreftet at jeg har gjort de riktige grepene:)Ta en titt på rådene for hvordan forebygge og hvordan bli kvitt dem hos Matportalen:Matportalen: Bli kvitt fruktflueneHeidihttp://www.blogger.com/profile/15839936836415566119noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8102292426233255887.post-66042180534950674012010-08-22T10:01:00.001+02:002010-08-22T10:01:43.965+02:00TRINES MEKTIGE MATBLOGG: Hjemmelaget tacokrydder og tips til sunne tacosDenne lagde jeg på fredag når jeg og min datter skulle kose oss med taco-lefser. Jeg liker å vite hva det er i det jeg spiser, og når noe ferdiglaget kan lages så enkelt selv - ja da bytter jeg mer enn gjerne ut!!!
Prøv denne du også! TRINES MEKTIGE MATBLOGG: Hjemmelaget tacokrydder og tips til sunne tacos: "I forlengelse av gårsdagens innlegg om tilsetningsstoffer og lignende i mat, kommer det Heidihttp://www.blogger.com/profile/15839936836415566119noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8102292426233255887.post-41695571959064461232010-08-10T10:00:00.001+02:002010-08-10T10:00:04.731+02:00Fylte brødTil fylte brød trenger du ikke pålegg, dette smaker veldig godt i seg selv.Det passer godt å servere til salater og supper!Til 3 brød: (jeg laget dobbelt posjon og fylte med de to ulike fyllene du ser under)50 g gjær6 dl vann25 g smør eller 1/2 dl olivenolje1 ts saltca 8 dl siktet hvetemel (ca 480 g)ca 8 dl samalt hvete, fin (ca 480 g)
Løs opp gjæren i vann.Bland i smør eller olje.Tilsett Heidihttp://www.blogger.com/profile/15839936836415566119noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-8102292426233255887.post-31893963973690774202010-07-26T17:25:00.000+02:002010-07-26T17:25:14.739+02:00Årets jordbærsyltetøy i boks:)Deilig hjemmelaget jordbærsyltetøy!NAM!!
2 kg bær400 g sukker1/2 pose jam frysepulver
Bland sukker og fryspulver.Ta ca halvparten av den rensede bæra i mixmasteren - rør sukker og bær sammen.Ha i resten av bæra - rør til du får syltetøyet slik du vil ha det. Jeg liker litt biter.
Ha over i rene glass - sett i frysern.Nyt hele vinteren ;)
Heidihttp://www.blogger.com/profile/15839936836415566119noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-8102292426233255887.post-23254315333268173902010-07-25T19:04:00.000+02:002010-07-25T19:04:14.484+02:00RipsgelèNå er tiden inne hos oss:) Bær som skal brukes til gelè skal knapt være modne. Pektininnholdet er det som gjør at gelèen stivner - dette innholdet vil avta ettersom bærene blir mer modne. Bærene må være av beste kvalitet, ellers kan det oppstå muggdannelser når gelèen lagres.
Jeg tar med litt blader og grener også når jeg lager gelè - dette inneholder også pektin og bidrar til at gelèen blir stivHeidihttp://www.blogger.com/profile/15839936836415566119noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-8102292426233255887.post-24389503916409760362010-07-24T23:14:00.000+02:002010-07-24T23:14:27.958+02:00Reker med deilig hjemmelaget brødLoff med sprø skorpe - bondebrød"Vanndamp i ovnen bidrar til å gi brødene en sprø skorpe. Sett derfor gjerne små kar med vann i ovnen og på platen. Dusjing eller pensling med vann er også bra for sprøheten." Kilde: Cappelens nye kokebok. Oppskriften og det videre er også hentet derfra.
Deigen kan smakssettes med oliven i skiver, hakkede soltørkede tomater eller valnøtter, hasselnøtter eller Heidihttp://www.blogger.com/profile/15839936836415566119noreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-8102292426233255887.post-65464809600635603972010-07-08T22:08:00.000+02:002010-07-08T22:08:12.001+02:00Tusen takk for hyggelig Award, Hege!!Jeg tror kanskje det var dette som skulle til for at jeg kom i gang igjen:)En måned uten innlegg, godt det fortsatt er noen som titter innom;)
Skal jeg fortelle 7 ting om meg selv? Ok, da skal du få vite at jeg1. liker å gjøre andre er glad - fordi "den største gleden du kan ha er å gjøre andre glad!". Jeg prøver å være et ja-menneske - "lettvind" og positiv. 2. prøver å leve etter Heidihttp://www.blogger.com/profile/15839936836415566119noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-8102292426233255887.post-58656733831489907452010-07-07T22:55:00.000+02:002010-07-07T22:55:52.918+02:00En god start og en god avslutning på sommerdagen:)Er vegen til lykke og gode dager kortere når solen skinner?Er vegen til smilene og de vennlige ordene kortere når solen skinner?Er vegen til de gode gjerningene - å gjøre andre glad - kortere når solen skinner?"Sola skinner og jeg er så glad - det er fordi jeg treffer deg i dag" synger Jokke (Resten av teksten er kanskje ikke like søt...)Jeg tror vegen er kortere til smilene, de gode ordene, de Heidihttp://www.blogger.com/profile/15839936836415566119noreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-8102292426233255887.post-26225861399563125882010-05-30T23:10:00.000+02:002010-05-30T23:10:48.666+02:004-retters middag. Sjømat er deilig!
Ja dette er verdt et blogginnlegg!! Jeg og 4 venninner har en mat-og-vin-klubb, her er målet å lage nye retter vi ikke har smakt før med dertil godt egnet drikke. Vi møtes ca 5 ganger i året, og vi lager maten sammen. Dette begynte vi med for snart 10 år siden. For første gang hadde vi denne gangen med våre bedre halvdeler, det var utrolig hyggelig!
Kamskjell med avokadokrem, Heidihttp://www.blogger.com/profile/15839936836415566119noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-8102292426233255887.post-3679735545492106882010-05-23T19:16:00.000+02:002010-05-23T19:16:31.364+02:00Italiensk landbrød med reker og hvitvin......du herlige sommer, jeg kjenner du er på veg!DET kan jeg like!!Italiensk landbrød"et saftig, litt seigt og godt brød med sprø skorpe"Oppskrften er hentet fra Cappelens nye kokebok.til 1 stort eller 2 mindre brød:Trinn 1:6 dl lunkent vann25 g gjær3 dl durumhvete (ca. 200 g)8 dl hvetemel (480 g)
Trinn 2:4 ts salt1/2 dl olivenolje1 eggehvite4 dl hvetemel (240 g)
Smuldre gjøren i en bolle. Løs Heidihttp://www.blogger.com/profile/15839936836415566119noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-8102292426233255887.post-5904588852258968332010-05-12T11:00:00.001+02:002010-05-12T11:00:01.725+02:00Hjemmelaget pestoHadde jeg visst at det var så enkelt, ja da skulle jeg prøvd dette mye før!Jeg har jo hørt det, men det er gjerne litt slik at man må prøve før man ser hvor enkelt det er:)Bildet har jeg lånt herfra http://zestycook.com/super-easy-basil-pesto/ (glemte å ta bilde denne gangen)
Jeg lette litt rundt etter oppskrift og skjønte at det er mange muligheter her.
Jeg endte opp med dette:1/2 plante Heidihttp://www.blogger.com/profile/15839936836415566119noreply@blogger.com2