Til fylte brød trenger du ikke pålegg, dette smaker veldig godt i seg selv.
Det passer godt å servere til salater og supper!
Til 3 brød: (jeg laget dobbelt posjon og fylte med de to ulike fyllene du ser under)
50 g gjær
6 dl vann
25 g smør eller 1/2 dl olivenolje
1 ts salt
ca 8 dl siktet hvetemel (ca 480 g)
ca 8 dl samalt hvete, fin (ca 480 g)
Løs opp gjæren i vann.
Bland i smør eller olje.
Tilsett salt og mesteparten av melet.
Elt deigen godt.
La de heve under et klede i 60 min mens du lager fyllet (se under).
Kna deigen sammen på melet bord.
Del den i 3 - kjevle hver del i litt tynne rektangler.
Smør på fyllet. Rull sammen og dryss på mel.
Vri endene til hvert sitt hold - legg rullen samme i en ring eller knute.
La de heve på plate i ca 30 min.
Sett stekovnen på 250 grader - senk temperaturen til 225 grader når brødene settes inn.
Stek i nederste del av ovnen i 20-25 min.
Tomat- og fetaostfyll
100 g tørkede tomater (her brukte jeg de som ligger i olje)
1/2 dl olivenolje
1 ts tørket timian
1 ts tørket basilikum (jeg brukte frisk)
1 hvitløkfedd, presset (jeg finhakket de feddene som ligger samme med fetaosten)
200 g fetaost
(jeg tok også i de olivenene som lå i fetaosten)
Finhakk tomater og evt. hvitløkfedd og oliven.
Bland med olje og krydder. Bland med smuldret fetaost.
Smør utover rektanglet du har kjevlet ut.
Basilikum- og hvitløkfyll
1 potte basilikum
100 g romtemperert smør
1/2 ts salt
1 hvitløkfedd
Hakk basilikum fint, gjerne i en matprosessor.
Bland med smør, salt og presset hvitløk.
Smør utover rektanglene du har kjevlet.
Hentet fra Cappelens nye kokebok
Åh, det så FANTASTISK godt ut! Gjett hva jeg skal bake fredag ettermiddag? ;)
SvarSlett:) Da håper jeg det smaker:)
SvarSlettÅhh, dette hørtes godt ut:) Tror du det går ann å fylle med pølsekuler også??
SvarSlettDe er veldig gode. Tror du kan fylle de med det du ønsker! Sikkert godt med pølsekuler. Legg ut resultatet:) Heidi
SvarSlett