onsdag 23. mai 2012

Tapasbord, rett nr. 3

Som du har skjønt er ikke dette retter jeg selv har kompnert, men jeg har her samlet et knippe deilige bidrag til ditt (og mitt) tapasbord.

Spekeskinke fylt med asparges og taleggio

Ingredienser

8 skiver spekeskinke
8 stk frisk grønn asparges
ca 150 taleggio skåret i 8 staver

Slik gjør du
  1. Brekk av nederste del av aspargesen. 
  2. Bunt sammen en stav av taleggio og en asparges og bind sammen med en skive spekeskinke.
  3. Stek i en panne slik at osten smelter.
Serveres sammen med foccaccia og aioli.

Foccacia

ca 1 kg hvetemel
1/2 pose gjær
ca 1/2 ts salt
ca 5 dl lunkent vann
godt med olivenolje
Bland ingrediensene sammen, deigen blir klissete.
La det stå å heve ca 1 time.
Smør en liten langpanne med olje og hvelv deigen over.
Hell over godt med olivenolje, flaksalt og krydder du liker.
Stek på 250 grader, nederste rille i ca 20-25 minutter.

Aïoli:

3 eggeplommer
1 lite hvitløkfedd, presset
2 ts hvitvinseddik
3 dl rapsolje
4 krm salt
1 ts finrevet appelsinskall

Slik gjør du:
Pisk eggeplommer, hvitløk og eddik sammen. Tilsett oljen i en tynn stråle under kraftig pisking. Smak til med salt og appelsinskall. Dekk til, og la aïolien stå kjølig frem til servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

For å få lagt til kommentar må du huske å velge profil under. Hvis du ikke har noen profil og velger "anonym" så er det hyggelig om du skriver navnet ditt under!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails