Spekeskinke fylt med asparges og taleggio
Ingredienser8 skiver spekeskinke
8 stk frisk grønn asparges
ca 150 g taleggio skåret i 8 staver
Slik gjør du
- Brekk av nederste del av aspargesen.
- Bunt sammen en stav av taleggio og en asparges og bind sammen med en skive spekeskinke.
- Stek i en panne slik at osten smelter.
Serveres sammen med foccaccia og aioli.
Foccacia
ca 1 kg hvetemel
1/2 pose gjær
1/2 pose gjær
ca 1/2 ts salt
ca 5 dl lunkent vann
godt med olivenolje
Bland ingrediensene sammen, deigen blir klissete.
La det stå å heve ca 1 time.
Smør en liten langpanne med olje og hvelv deigen over.
Hell over godt med olivenolje, flaksalt og krydder du liker.
Stek på 250 grader, nederste rille i ca 20-25 minutter.
Aïoli:
3 eggeplommer1 lite hvitløkfedd, presset
2 ts hvitvinseddik
3 dl rapsolje
4 krm salt
1 ts finrevet appelsinskall
Slik gjør du:
Pisk eggeplommer, hvitløk og eddik sammen. Tilsett oljen i en tynn stråle under kraftig pisking. Smak til med salt og appelsinskall. Dekk til, og la aïolien stå kjølig frem til servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
For å få lagt til kommentar må du huske å velge profil under. Hvis du ikke har noen profil og velger "anonym" så er det hyggelig om du skriver navnet ditt under!