tirsdag 10. august 2010

Fylte brød

Til fylte brød trenger du ikke pålegg, dette smaker veldig godt i seg selv.
Det passer godt å servere til salater og supper!
Til 3 brød: (jeg laget dobbelt posjon og fylte med de to ulike fyllene du ser under)
50 g gjær
6 dl vann
25 g smør eller 1/2 dl olivenolje
1 ts salt
ca 8 dl siktet hvetemel (ca 480 g)
ca 8 dl samalt hvete, fin (ca 480 g)

Løs opp gjæren i vann.
Bland i smør eller olje.
Tilsett salt og mesteparten av melet.
Elt deigen godt.
La de heve under et klede i 60 min mens du lager fyllet (se under).
Kna deigen sammen på melet bord.
Del den i 3 - kjevle hver del i litt tynne rektangler.
Smør på fyllet. Rull sammen og dryss på mel.
Vri endene til hvert sitt hold - legg rullen samme i en ring eller knute.
La de heve på plate i ca 30 min.

Sett stekovnen på 250 grader - senk temperaturen til 225 grader når brødene settes inn.
Stek i nederste del av ovnen i 20-25 min.

Tomat- og fetaostfyll
100 g tørkede tomater (her brukte jeg de som ligger i olje)
1/2 dl olivenolje
1 ts tørket timian
1 ts tørket basilikum (jeg brukte frisk)
1 hvitløkfedd, presset (jeg finhakket de feddene som ligger samme med fetaosten)
200 g fetaost
(jeg tok også i de olivenene som lå i fetaosten)

Finhakk tomater og evt. hvitløkfedd og oliven.
Bland med olje og krydder. Bland med smuldret fetaost.
Smør utover rektanglet du har kjevlet ut.

Basilikum- og hvitløkfyll
1 potte basilikum
100 g romtemperert smør
1/2 ts salt
1 hvitløkfedd

Hakk basilikum fint, gjerne i en matprosessor.
Bland med smør, salt og presset hvitløk.
Smør utover rektanglene du har kjevlet.

Hentet fra Cappelens nye kokebok

4 kommentarer:

  1. Åh, det så FANTASTISK godt ut! Gjett hva jeg skal bake fredag ettermiddag? ;)

    SvarSlett
  2. :) Da håper jeg det smaker:)

    SvarSlett
  3. Åhh, dette hørtes godt ut:) Tror du det går ann å fylle med pølsekuler også??

    SvarSlett
  4. De er veldig gode. Tror du kan fylle de med det du ønsker! Sikkert godt med pølsekuler. Legg ut resultatet:) Heidi

    SvarSlett

For å få lagt til kommentar må du huske å velge profil under. Hvis du ikke har noen profil og velger "anonym" så er det hyggelig om du skriver navnet ditt under!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails