søndag 23. mai 2010

Italiensk landbrød med reker og hvitvin...

...du herlige sommer, jeg kjenner du er på veg!
DET kan jeg like!!
Italiensk landbrød
"et saftig, litt seigt og godt brød med sprø skorpe"
Oppskrften er hentet fra Cappelens nye kokebok.
til 1 stort eller 2 mindre brød:
Trinn 1:
6 dl lunkent vann
25 g gjær
3 dl durumhvete (ca. 200 g)
8 dl hvetemel (480 g)

Trinn 2:
4 ts salt
1/2 dl olivenolje
1 eggehvite
4 dl hvetemel (240 g)

Smuldre gjøren i en bolle. Løs gjæren i litt av vannet. Tilsett resten av vannet, durumhvete og hvetemel til fordeigen. Arbeid deigen sammen og la den heve i ca. 60 minutter.

Tilsett salt, olivenolje, eggehvite og det meste av melet. Arbeid deigen kraftig, den skal være ganske løs, men ikke for klissete.

Bak den ut på melet bord til ett stor eller to mindre brød. Snitt dem med en skarp kniv og la dem heve på plate i ca. 50 minutter.

Sett stekovnen på 250 grader. Pensle de ferdig hevede brødene med kaldt vann og stek dem på nederste rille i ovnen i 10 minutter. Senk temperaturen til 225 grader. Stek brødene i ytterligere 20-25 minutter for små brød, og 30 minutter for det store brødet. Pensle med vann en gang til mot slutten av steketiden.

Avkjøl brødene på rist under et klede.
NAM! NAM!


2 kommentarer:

  1. Åhh, nå fikk jeg en følelse av sommer nå jeg såg dette!! :)
    Brødet skal bakes en dag:)

    SvarSlett
  2. Hei du swimzy:) Vi får håpe sommeren kommer snart også. Kjente den litt i helga! Sommeren kjennes også litt på kroppen når man legger til rette for det rundt:) Heidi

    SvarSlett

For å få lagt til kommentar må du huske å velge profil under. Hvis du ikke har noen profil og velger "anonym" så er det hyggelig om du skriver navnet ditt under!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails