onsdag 7. juli 2010

En god start og en god avslutning på sommerdagen:)

Er vegen til lykke og gode dager kortere når solen skinner?
Er vegen til smilene og de vennlige ordene kortere når solen skinner?
Er vegen til de gode gjerningene - å gjøre andre glad - kortere når solen skinner?
"Sola skinner og jeg er så glad - det er fordi jeg treffer deg i dag" synger Jokke (Resten av teksten er kanskje ikke like søt...)
Jeg tror vegen er kortere til smilene, de gode ordene, de gode handlingene - når sola skinner!
Jeg kjenner det iallefall på meg...jeg har det bedre! Jeg er føler meg bedre!
Jeg liker å gjøre andre glad ellers også - men det er lettere når sola skinner! OG når jeg har bedre tid:) FERIETID:)

Jeg setter klokka på vekking 0800 - jeg vil ikke miste den stille morgenen!
Kaffe på trappa mens solen varmer kinnene:) Jeg blir varm om hjertet bare av å tenke på det!

Jeg elsker varmet brød om morgenen. Jeg husker at mamma og pappa var hos bakeren å kjøpte ferskt brød til frokost når vi var på ferie i Marielyst i Danmark. DET var = ferielykke!!! GODE FERIEMINNER!!

Vi har mye hjemme-ferie i sommer, men vi kan jo ha de gode ferieminnene allikevel:)

Scones er rask, deilig og lettvint. Supert til frokost! Best helt nystekt:)
Jeg er ikke så glad i det helt fine med mye sukker. Slik lager jeg mine frokost-scones:
2,5 dl samalt grov hvete
1,5 dl hvetemel, siktet
1/2 ts (eller ikke noe) sukker
1 ss bakepulver
2 dl vann
1-2 ss olje
4 ss solsikkekjerner (kan sløyfes)

Rør sammen. Det blir ganske klissete - ta på litt mel for å dele deigen i to - form to runde leiver, ca 2 cm tykke rett på bakeplaten med bakepapir - dypp kniven i mel og lag et dypt kryss i hver leiv slik at det er ekelt å bryte fra hverandre når det er stekt.

I stekovnen: 250 grader midt i 8-10 min til de er gyldne.

Det er helt fantastisk å ha en god start på dagen - men det er like fantastisk å ha en god avslutning!
7-åringen hjemme hos oss har alltid syntes det har vært urettferdig hvis vi skal spise etter at hun har lagt seg! Hun vil være med!
Og hun har blitt glad i reker. Dette er sosialt og deilig!
Hun renser og ordner selv - har skjønt at det er litt av sjarmen:)

Vi nyter på tradisjonelt vis - tror jeg da...slik jeg alltid har fått det - med
loff, majones, sitron og selfølgelig -  reker.
I det siste har jeg også begynt å lage guacamole til - det synes vi er veldig godt.
Jeg lager med det jeg har av avokado, tomater, chili, rømme, salt, tabasco ...
men her er en oppskrift:)

Det er viktig å aldri legge seg, eller sovne, uvenner! Det er viktig å avslutte med vennlige ord til hverandre!

3 kommentarer:

  1. Scones er kjempegodt til frokost, så raskt å lage, og jeg er helt enig i at nybakt brød er en fanastisk start på dagen. :-)

    SvarSlett
  2. åhh scones er så godt :)

    SvarSlett
  3. :) da er vi enige damer:) Jeg synes de er gode med lite sukker! Er ikke så glad i de veldig søte til frokost. Original-oppskriften har 2 ss sukker. Neste gang jeg prøver, skal jeg kutte sukkeret helt - tror det også vil gå helt fint:)

    SvarSlett

For å få lagt til kommentar må du huske å velge profil under. Hvis du ikke har noen profil og velger "anonym" så er det hyggelig om du skriver navnet ditt under!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails