lørdag 24. juli 2010

Reker med deilig hjemmelaget brød

Loff med sprø skorpe - bondebrød
"Vanndamp i ovnen bidrar til å gi brødene en sprø skorpe. Sett derfor gjerne små kar med vann i ovnen og på platen. Dusjing eller pensling med vann er også bra for sprøheten." Kilde: Cappelens nye kokebok. Oppskriften og det videre er også hentet derfra.

Deigen kan smakssettes med oliven i skiver, hakkede soltørkede tomater eller valnøtter, hasselnøtter eller pinjekjerner. Oliven olje eller nøtteolje i deigen gir også en fin smaksbrytning. Selv brukte jeg sesamolje - det ga både en fantastisk lukt og en deilig smak.

6 dl vann
1/2 dl olje
25 g gjær
2 1/2 ts salt
ca 16 dl hvetemel (960 g) eller finbakstmel

Bland oljen og det lunkne vannet, smuldre gjæren i det.
Tilsett salt og det meste av melet. Elt deigen smidig.
Dryss litt mel over og la deigen heve under et klede i ca 1 time.
Legg degien på melet bord og bak den ut på ønsket form, f.eks. 2 bondebrød:

Form degien til to ovale eller runde brød.
legg dem på en plate med bakepapir.
Skjær skrå snitt i brødene med en skarp kniv.
La dem heve i ca 35 min.
Skru ovnen på 275 grader.
Pensle brødene med kaldt vann og stek dem på nederste rille i ovnen i 10 min.
Senk temperaturen til 224 grader og pensle med kaldt vann igjen.
Stek dem i ytterligere ca 15 min.
Pensle dem gjerne enda en gang i løpet av steketiden.

Server med reker, majones, sitron og guacamole.

Det er litt sommerfeie på meg om dagen - det betyr lite blogg og PC:)
Men her er et lite sommerbidrag til de som eventuelt er innom her i sommer;)
God sommer:):) NYT!!!

3 kommentarer:

  1. Hej. Tack för hyggelig komentar på min blogg.
    Bloggade inte i från Falkenberg när jag var där v 28. Hadde lite för mycket att stå i, familjen kom i första hand. Därför är jag i gång nu igen när jag är på hytta på vestlandet och tar igen lite blogging. Var ju tvungen att visa hur fint vi hadde det och hur underbara strender vi har.
    Hadde ni fint väder?
    Vi var ganska heldiga v 28 och faktiskt här på vestlandet oxå. Men nu är semstern slut ock¨åker tillbaka till Gjøvik i morogn .
    Söndagar är det öppet i från 12-16...välkommen.

    SvarSlett
  2. Hei, ja:) Vi har hatt kjempe fint vær. Strand nesten hver dag. Men måtte litt i byen også:) Falkenberg og Halmstad. Herlig.
    Jeg ser at ripsen begynner å få farge - kanskje det blir ripsgele i dag:) Jeg kommer innom kafeen en dag:) Heidi

    SvarSlett
  3. Jeg er dessverre ikke så glad i reker, men nystekt brød, det er virkelig kjempegodt! :-)

    SvarSlett

For å få lagt til kommentar må du huske å velge profil under. Hvis du ikke har noen profil og velger "anonym" så er det hyggelig om du skriver navnet ditt under!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails