Marinerte kyllingspidd med sesamfrø

3 porsjoner
3 stk kyllingfilet
4 båt hvitløk finhakket
4 stk sjalottløk finhakket
1 ts korianderfrø
1 ts spisskummenfrø
saft av ½ stk sitron
1 stk hakket rød chili
2 ss olivenolje
2 ss sesamfrø
Avocadodressing:
2 stk avokado
2 dl yoghurt naturell
1 dl lettrømme
1 båt revet hvitløk
saft ½ stk sitron
Fremgangsmåte
La trespydene ligge i vann i 30 minutter.
- Del kyllingfiletene i tre på langs og ha dem i en bolle.
- Ha hvitløk, sjalottløk, koriander- og spisskummenfrø, sitronsaft, chili og olje i hurtigmikser til alt er blandet. Hell sausen over kyllingstrimlene og mariner i ca. 2 timer.
- Tre kyllingstrimlene på spyd, dryss på sesamfrø og stek eller grill dem i ca. 3 minutter på hver side.
Server med avokadodressing eller basilikumsaus.
Avocadodressing:
- Del avokadoene og ta ut steinene. Skrap ut kjøttet og ha det i en hurtigmikser.
- Tilsett yoghurt, lettrømme og hvitløk. Kjør blandingen til alt er godt blandet.
- Smak til med sitronsaft, salt og kvernet pepper.
Servert på et tapasbord kan avokadodressingen fint halveres i mengde.
SvarSlett