mandag 21. mai 2012

Tapasbord, rett nr 1

På lørdag laget jeg deilig tapasbord sammen med gode venninner. Jeg legger ut en ny oppskrift hver dag frem mot helgen - lørdag har du gode oppskrifter til et nydelig tapasbord :)

Marinerte kyllingspidd med sesamfrø


Ingredienser
3 porsjoner

3 stk kyllingfilet
4 båt hvitløk finhakket
4 stk sjalottløk finhakket
1 ts korianderfrø
1 ts spisskummenfrø
saft av ½ stk sitron
1 stk hakket rød chili
2 ss olivenolje
2 ss sesamfrø

Avocadodressing:

2 stk avokado
2 dl yoghurt naturell
1 dl lettrømme
1 båt revet hvitløk
saft ½ stk sitron

Fremgangsmåte
La trespydene ligge i vann i 30 minutter.
  1. Del kyllingfiletene i tre på langs og ha dem i en bolle. 
  2. Ha hvitløk, sjalottløk, koriander- og spisskummenfrø, sitronsaft, chili og olje i hurtigmikser til alt er blandet. Hell sausen over kyllingstrimlene og mariner i ca. 2 timer. 
  3. Tre kyllingstrimlene på spyd, dryss på sesamfrø og stek eller grill dem i ca. 3 minutter på hver side.
 Server med avokadodressing eller basilikumsaus.
Avocadodressing:
  1.  Del avokadoene og ta ut steinene. Skrap ut kjøttet og ha det i en hurtigmikser. 
  2. Tilsett yoghurt, lettrømme og hvitløk. Kjør blandingen til alt er godt blandet. 
  3. Smak til med sitronsaft, salt og kvernet pepper.
Kilde matprat.no

1 kommentar:

  1. Servert på et tapasbord kan avokadodressingen fint halveres i mengde.

    SvarSlett

For å få lagt til kommentar må du huske å velge profil under. Hvis du ikke har noen profil og velger "anonym" så er det hyggelig om du skriver navnet ditt under!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails