tirsdag 22. mai 2012

Tapasbord, rett nr 2

Dette er favoritt nummer 1!

Salami med jordbærsalsa


Ingredienser
2 porsjoner

10 skiver salami
5 stk gule rød cherrytomat
5 stk røde rød cherrytomat

Jordbærsalsa:

1 kurv jordbær
100 g rabarbra
4 stk frisk grønn asparges
½ stk sjalottløk
1 ss hakket frisk gressløk
Saften av ½ stk lime
¼ dl olivenolje
½ ss balsamicoeddik
¼ ts salt
¼ ts pepper
¼ ts sukker

Fremgangsmåte
  1. Stek salamiskivene i en stekepanne og legg de på et kjøkkenpapir. Skivene skal være sprø og tørre.
  2. Del jordbær og rabarbra i sukkerbitstore stykker. Skrell nederste delen av aspargesen, og forkok aspargesen i lettsaltet vann ca 3 minutter. Avkjøl og del dem i lengde på ca 2 cm.
  3. Rens og finhakk sjalottløk. Bland sammen med løk, gressløk, lime, olivenolje, balsamicoeddik, krydder og sukker. Vend til slutt inn jordbær, asparges og rabarbra.
  4. Anrett halve tomater, jordbærsalsa og stekte salamiskiver i små skåler eller på en suppeskje. Pynt med basilikum.
Kilde: matprat.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

For å få lagt til kommentar må du huske å velge profil under. Hvis du ikke har noen profil og velger "anonym" så er det hyggelig om du skriver navnet ditt under!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails