mandag 14. mai 2012

Laks med pasta og eple-/agurksalat

Tips til en kjapp middag? Dette går like kjapt som å tilberede pølser eller spagetti - og du får i dag viktige essensielle fettsyrer. Omega-3 er ikke noe kroppen selv klarer å podusere, det må du hjelpe den med!

Rema 1000 (og sikkert andre) har noen fine alluminiumsbrett med fersk laks. Fjern plasten fra emallasjen, krydre med det du liker og sette rett i ovnen. Her følger et eksempel på et godt alternativ, men du kan selvfølgelig krydre og servere med det du liker best. (Beklger at bilde mangler, men inspirasjon for å lage innlegg kom etter at middagen var spist opp).

Ingredienser
Laks
Pesto
Soltørka tomater, finhakket

1 syrlig eple, i terninger
1/2 agurk, i terninger
2-3 ss lett rømme
2-3 ss sitronsaft
litt salt

Fullkornspasta

Slik gjør du:
Sett ovnen på 200-220 grader
Sett på pastavann (eller til poteter, nudler, potetmos, ris hvis du heller foretrekker det)

Fjern emballasjen fra lakse-brettet. Smør på litt pesto (ca 3 ss) på filetene og strø over litt hakket pesto (ca 3 ss). Sett i ovnen i ca 15 minutter.

Kok pastaen etter anvisning på pakken.

Del eple og agurk i biter (skrell hvis du ønsker, jeg pleier ikke gjøre det).
Bland inn 3 ss rømme, 3 ss sitronsaft og litt sitron.

Etter 15-20 minutter har du en deilig middag:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

For å få lagt til kommentar må du huske å velge profil under. Hvis du ikke har noen profil og velger "anonym" så er det hyggelig om du skriver navnet ditt under!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails