onsdag 24. mars 2010

Havfruens risotto med reker og brokkoli

NAM! Dette var deilig!
Og det til tross for at jeg tok feil buljong - her ble det med fiskebuljong. Det var også godt!
Ved servering senere vil jeg servere med et godt landbrød eller lignende.
Dette trenger du:
400 g rensede reker
2 dl risottoris
1 liten brokkoli
2 sjalottløk eller 1 liten løk
2 hvitløkfedd
2 ss hakket persille eller estragon (kan sløyfes)
1 liter hønsebuljong
2 håndfulle revet parmesan (kan sløyfes)
litt sitronsaft
2 ss olje
4 ss smør
salt og kvernet pepper

Slik gjør du:
Finhakk løk og hvitløk og del opp brokkolien i minibuketter.
Kok opp buljongen.
Bruk en vid kjele og fres løk og hvitløk over middels varme i 2 ss olivenolje og 1 ss smør. Løken skal bli helt myk uten å få farge.
Tilsett risen og la det frese videre i ett minutt til risen blir blank. Rør hele tiden så ingen ting fester seg i bunnen av kjelen.
Spe på med en stor øse varm buljon om gangen. Rør hele tiden til all værsken har trukket seg inn i risen. Fortsett å spe med buljong og rør til risen er kokt, det tar ca. 20 minutter.
Rør inn resten av smøret og eventuelt parmesanosten.
Smak til med salt, pepper og noen dråper sitronsaft.
Risottoen skal være bløt og kremete, virker den tørr kan du ha i litt mer buljong eller vann.
Bland inn eventuelle urter, reker og lettkokte eller stekte brokolibuketter rett før servering.

TIPS:
På samme måte som omelett eller pasta, kan det meste blandes inn i en risotto. Blader du f.eks. inn litt pesto i risottoen blir den grønn og deilig, og passer like godt til både laks, kylling og svinekjøtt.

Kilde: Lise Finckenhagen, NAM, 2008.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

For å få lagt til kommentar må du huske å velge profil under. Hvis du ikke har noen profil og velger "anonym" så er det hyggelig om du skriver navnet ditt under!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails