onsdag 3. mars 2010

Nasi goreng...

...som betyr "stekt ris" på indonesisk. Her er to varianter:)
3 dl ris
5 dl vann
1/4 ts salt
1 løk
1 fedd hvitløk
2 ss olje
ca 1.2 cm ferk ingefær
(evt 1/2 ts ingefærkrydder)
1 revet kylling
1 liten boks mais
4 cherry tomater
1/2 rød paprika
1/2 grønn paprika
Evt. som foreslått i kokeboken:
200 g pillede reker
100 g selskaperter
1 liten boks mais
2 ss soyasaus
3 egg
Kok risen etter anvisning på pakken (bruk gjerne det du måtte ha til overs fra dagen før).
Finhakk løk og hvitløk og riv ingefæren på et rivjern.
Surr løk og hvitløk i litt olje, tilsett ingefær, reker og erter. La det surre litt.
Ha i risen, mais og soyasaus. Bland alt godt og la det surre i noen minutter.
Pisk eggene lett sammen og hell det over risblandingen i stekepannen.
Varm opp og rør forsiktig noen ganger til eggene har stivnet.
Server med salat og eventuelt grove rundstykker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

For å få lagt til kommentar må du huske å velge profil under. Hvis du ikke har noen profil og velger "anonym" så er det hyggelig om du skriver navnet ditt under!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails