1 purre
3 gulrøtter
1 sellerirot
2 små løk
4 ss flytende margarin
3 ss hvetemel
ca 1 1/2 l vann
2 blokker fiskebuljong
2 ss tomatpurè
3 dl matfløte
600 g fisk (torsk, hyse el. laks)
Krydder: salt, pepper, sukker, sitron, karri, frisk koriander (hvis du har).
Kutt grønnsakene i syltynne staver, purren i tynne ringer og finhakk løken.
Ha margarin og løk i en stor gryte. Surr løken i margarin til den er blank, sammen med 1/4 ts karri.
Dryss over hvetemel og spe med vann. Rør godt med visp.
Tilsett buljong, tomatpurè, gulrot, selleri og purre.
La suppen koke ca 10 minutter.
Del fisken i terninger og la den trekke med de siste minuttene.
Ha i fløte og smak til med krydder, en klype sukker, 1-2 ts sitron, salt og pepper.
Pynt det hele med koriander hvis du liker denne urten. Etter min smak satte det prikken over i'en:)
Kilde: "Fryd for gangen. Kokebok for barnehager og barnefamilier". Reidun Høynes.
Server gjerne med grove rundstykker eller brødpinner.
Her var det mye godt!
SvarSlettTusen takk for koselig kommentar på matbloggen min!
Trine ;)
Tusen takk:) Det var veldig hyggelig å høre!!
SvarSlettHeidi
Mmmm, så god ut! Legger gjerne inn en link til deg, håper det er greit!? Hege
SvarSlettJa, Hege:) Det er bare hyggelig!! Jeg har også din på min liste:) Jeg liker den veldig godt! Jeg liker også leiligheten/huset i Frankrike!! Heidi
SvarSlett