"Forbrukerundersøkelserne viser at vi inntar ca 17g/person/dag av kostfiber, mens anbefalingene er 25-35 g per dag for voskne".
"Jo mer fibrene beholder sin naturlige form i maten, desto mer effektive er de. Grovmalt mel har vist seg å ha opptil 25 % større effekt på tarmfunkjonen enn finmalt sammalt mel".
"Den enkleste måten å øke fiberinntaket på er å øke forbruket av hele korn og sammalte melprodukter, ikke bare i grovt brød, men også i pizzabunner, grøt, pannekaker, vafler osv. samtidig som man spiser mer frukt og grønnsaker. Ved å innta godt med væske sammen med fiberrik kost blir effekten av fibrene optimal".
Kanskje disse knekkebrødene er en supergod ide da?
Kilde: Mat og helse, Bjørg Korsnes (2008, side 128)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
For å få lagt til kommentar må du huske å velge profil under. Hvis du ikke har noen profil og velger "anonym" så er det hyggelig om du skriver navnet ditt under!