Jeg liker fortsatt å lage brød som ikke tar for lang tid.
Jeg liker å bruke det melet jeg har.
Jeg liker å lage GROVT brød, og gjerne ekstra grovt.
Når jeg har bakt grove brød tidligere synes jeg ofte det har vært vanskelig å få eltekroken til å ta med alt melet, det blir stående å elte midt i bollen med bare litt av melet.
Men I DAG fikk jeg dreisen:)
Hell 1,4 liter vann i en bakebolle samme med gjæren.
Vei så opp 1, 5 kg av melet og la dette elte godt sammen.
Vei opp nye 350 g mel, ha i litt og litt, la det elte inn før du tar i mer.
Deigen er nokså løs.
Ha godt med mel på benken, velt den ferdig eltede deigen over på melet, strø mel over deigen og stryk det forsiktig ut.
Rull deigen ut til en stor pølse (viktig å ha godt med mel på deigen, ellers vil den klebe).
Del deigen i tre like store emner, rull de ut til pølser og legg de i brødformene.
Sett til heving i ca 30 minutter.
Stek på 225 grader i 40 minutter.
NYT!
Synd brunost er så usunt! Det er så deilig på nystekt brød...
Alt mel er fint å bruke, men husk at bygg og havre ikke har gluten - det betyr at det ikke hever.
Ikke ha for mye av dette hvis du vil ha litt luft i brødene.
Själv så bakade jag ut min 4 dagars surdeg i dag :-) Men inte hel nöjd...smakade sååååå lite. Ger det en ny chans till veckan.
SvarSlett