I min søken etter breiflabb kom jeg over denne bloggen i dag, ordentligmat.no - et godt treff!
Jeg fant en anmeldese om mat, matvareindustri, tilsetningsstoffer og lureri. Om
- "matindustriens mørkere sider, og bruken av tilsetningsstoffer i mat"
- "ubehagelige fakta når det gjelder vårt dagligdagse forbruk av mat – som stadig mer preges av dårlig tid, ferdigvarer, og fokus på pris fremfor kvalitet"
- "hvordan mat i mindre og mindre grad handler om kultur, identitet og sosialisering, og mer om pris og tidsbruk"
- "“Hjemmelaget, genuint, ekte, gårds-, lands-, mors” og andre forskjønnende begreper brukes flittig for å gjøre produktene mer attraktive "
- "guacamole på boks inneholder 2,5 % avocado"
-"En vanlig norsk/svensk forbruker får i seg rundt 6-7 kilo kunstige tilsetningsstoffer hvert år"
Var innom og leste artikkelen. Det bekreftar vel eigentleg mykje av det sin har trudd eller hatt mistanke om. Halvfabrikata vert det vel innimellom i dei fleste familiar, og då særleg i barnefamiliane har eg inntrykk av. Kvardagen er hektisk og oppfyllt. Med lekser og aktivitetar som skal følgast opp, har det altfor lett for å bli "lettvinte middagar".
SvarSlettSjølv lagar eg mykje mat frå grunnen av, men fri for halvfabrikata er vi desverre ikkje.
Lykke til med retten, og gi meg gjerne ei tilbakemelding på om det sto til forventningane:0)
Klem Line