tirsdag 6. april 2010

Visste du dette?

Bortsett fra fettvev er hjernen det organet i kroppen som består av mest fett. Rundt 35% av dette er umettede fettsyrer. Mens kroppen bruker fett som energi, bruker hjernen fett til strukturell oppbygging. DHA (langkjedet umettet fettsyre) er bl.a. viktig for utvikling og vekst av hjernen.

Flere studier har vist at tilførsel av marine omega-3 fettsyrer (EPA og DHA) kan ha en positi effekt på atferd og læringsevne hos barn med diahonstiserte oppmerksomhetsvansker (ADHD).

Hvis vi spiser mer omega-6 fettsyrer i forhold til omega-3 fettsyrer kan det føre til at omdannelsen av omea-3 til DHA og EPA blir redusert. Da vil hjernen bruke andre fettsyrer enn EPA og DHA til å bygge opp cellemembraner. Et av systemene som da ser ut til å rammes er hjernecellenes evne til å frigjøre de humørregulerenede stoffene dopamin og serotinin. Flere uavvhengige studier har funnet at deprimerte personer har en lavere konsentrasjon av marine omega-3 fettsyrer i blode enn person er som ikke er deprimerte, og at tilførsel av omega-3 kan ha lindrende effekt på depressive symptom.

2 kommentarer:

  1. Hmmmm intresant :-)Har jag en dålig dag skall jag ta mig lite extra omega-3.

    SvarSlett

For å få lagt til kommentar må du huske å velge profil under. Hvis du ikke har noen profil og velger "anonym" så er det hyggelig om du skriver navnet ditt under!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails