mandag 9. november 2009

2 års bryllupsdag :)

Det syntes jeg vi måtte feire!! I fjor var jeg jo borte på ferie... Med champagne i kjelleren og roser på butikken ble det veldig hyggelig:) Middagen fra i går smaket minst like deilig i dag!!
Anna hadde planlagt å lage sjokoladekake i dag, vi glemte jo det i går...og da var det jo tross alt farsdag! ... Nå skal det bli godt med kaffe og sjokoladekake...
Brødoppskrift etter Ingrid Espelid Hovik og NRK.no/gull (se link nede til høyre). Blir spennende og se resultatet. I dag brukte jeg mye havre, det har jeg ikke gjort før. Dette melet har ikke gluten og hever ikke. Blir spennende å se og smake resultatet...
Hvete og bygg er de eldste kornsortene i Norge. I Norge og Sverige var bygg dominerende, og etterosm bygg og havre ikke inneholder gluten som gjør at brødet kan heve, bl et flatbrød som ble sett på som vårt nasjonalbrød. Kornlagrene var heller ikke så store, slik at man bakte store porsjonger slik at det kunne vare i flere måneder og lagres i lang tid. (Jfr. "Den kultiverte maten - En bok om norsk mat, kultur og matkultur". Anbefales!)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

For å få lagt til kommentar må du huske å velge profil under. Hvis du ikke har noen profil og velger "anonym" så er det hyggelig om du skriver navnet ditt under!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails