Jeg satte deigen tidlig i dag, dro på trening og ut på lunsj - 7-8 timer sendere bakte jeg ut brødvarene. Jeg tok til meg tipsene vi fikk gjennom "mat og helse"-studiet og bakte ut i ulike varianter. Minibaguetter med gresskarfrø (de sitter best dersom du fukter baksten med vann), små brytebrød og et olivenbrød. Alle med samme oppskrift:
700 g hvetemel
200 g bygg
400 g sammalt hvete
1 ts salt
litt olje
50 g gjær
1 liter kaldt vann
Jeg blandet først sammen det tørre og tar i det fuktige. Slik ble resultatet:
Nå skal jeg bort å spise rakfisk! Nam, nam:-o
Vet du hvor mange % mel det må være av et slag for at brøde kan få det navnet? F.eks. "Spelt brød" - vet du hvor mange % spelt det da må inneholde? Det er sjokkerende lite!! 5%. Lureri synes jeg!
SvarSlettDenne oppskriften vil få stemplet "halvgrovt" etter brødskalakalkulatoren. Vil du teste ditt brød? Se på http://www.brodogkorn.no/kalkulator/
SvarSlett