mandag 1. mars 2010

Smakfull fiskesuppe

1 purre
3 gulrøtter
1 sellerirot
2 små løk
4 ss flytende margarin
3 ss hvetemel
ca 1 1/2 l vann
2 blokker fiskebuljong
2 ss tomatpurè
3 dl matfløte



600 g fisk (torsk, hyse el. laks)



Krydder: salt, pepper, sukker, sitron, karri, frisk koriander (hvis du har). 

Kutt grønnsakene i syltynne staver, purren i tynne ringer og finhakk løken.
Ha margarin og løk i en stor gryte. Surr løken i margarin til den er blank, sammen med 1/4 ts karri.
Dryss over hvetemel og spe med vann. Rør godt med visp.
Tilsett buljong, tomatpurè, gulrot, selleri og purre.
La suppen koke ca 10 minutter.
Del fisken i terninger og la den trekke med de siste minuttene.
Ha i fløte og smak til med krydder, en klype sukker, 1-2 ts sitron, salt og pepper.
Pynt det hele med koriander hvis du liker denne urten. Etter min smak satte det prikken over i'en:)

Server gjerne med grove rundstykker eller brødpinner.

4 kommentarer:

  1. Her var det mye godt!

    Tusen takk for koselig kommentar på matbloggen min!

    Trine ;)

    SvarSlett
  2. Tusen takk:) Det var veldig hyggelig å høre!!
    Heidi

    SvarSlett
  3. Mmmm, så god ut! Legger gjerne inn en link til deg, håper det er greit!? Hege

    SvarSlett
  4. Ja, Hege:) Det er bare hyggelig!! Jeg har også din på min liste:) Jeg liker den veldig godt! Jeg liker også leiligheten/huset i Frankrike!! Heidi

    SvarSlett

For å få lagt til kommentar må du huske å velge profil under. Hvis du ikke har noen profil og velger "anonym" så er det hyggelig om du skriver navnet ditt under!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails