fredag 13. november 2009

Jeg har prøvd gjærdeig med kaldheving i dag:)

Jeg satte deigen tidlig i dag, dro på trening og ut på lunsj - 7-8 timer sendere bakte jeg ut brødvarene. Jeg tok til meg tipsene vi fikk gjennom "mat og helse"-studiet og bakte ut i ulike varianter. Minibaguetter med gresskarfrø (de sitter best dersom du fukter baksten med vann), små brytebrød og et olivenbrød. Alle med samme oppskrift:

700 g hvetemel
200 g bygg
400 g sammalt hvete
1 ts salt
litt olje
50 g gjær
1 liter kaldt vann

Jeg blandet først sammen det tørre og tar i det fuktige. Slik ble resultatet:


Nå skal jeg bort å spise rakfisk! Nam, nam:-o

2 kommentarer:

  1. Vet du hvor mange % mel det må være av et slag for at brøde kan få det navnet? F.eks. "Spelt brød" - vet du hvor mange % spelt det da må inneholde? Det er sjokkerende lite!! 5%. Lureri synes jeg!

    SvarSlett
  2. Denne oppskriften vil få stemplet "halvgrovt" etter brødskalakalkulatoren. Vil du teste ditt brød? Se på http://www.brodogkorn.no/kalkulator/

    SvarSlett

For å få lagt til kommentar må du huske å velge profil under. Hvis du ikke har noen profil og velger "anonym" så er det hyggelig om du skriver navnet ditt under!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails