onsdag 6. januar 2010

Chili con carne

Mange nye middager for min del denne uken! Jeg får iallefall øvd meg litt mot eksamen - nye teknikker og nye råvarer:)

Ingredienser til 4 personer:
1/2 porsjon kokte hvite bønner
200 g kjøttdeig
1 ss smør eller olje
2 løk, hakket
2 hvitløkfedd i skiver
1 ts salt
2 røde chili uten frø, finhakket, eller 1 ss chilipulver
1 boks (400 g) hakkede tomater
1/2 kjøttbuljongterning
2 dl vann
1 rød paprika i biter
1 gul paprika i biter

Bløtlegg og kok bønnene. Brun kjøttdeigen i smør eller olje, og smuldre den fint med en gaffel. Tilsett løk og hvitløk, og rør om. Krydre med salt og chili, frisk eller i pulverform, og rør om. Hell på tomater, smuldre i buljongterningen og tilsett vann. Rør om og la det hele putre på svak varme under lokk ica. 20 min. Bland inn bønnene og la gryten putre i 5 min til. Tilsett paprika og la det hele småkoke i ytterligere 5 minutter.

Server chilien med solide skiver landbrød til :)
Kilde: Cappelens nye kokebok

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

For å få lagt til kommentar må du huske å velge profil under. Hvis du ikke har noen profil og velger "anonym" så er det hyggelig om du skriver navnet ditt under!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails