fredag 8. januar 2010

Knekkebrød. Nam:-*

Dette må du prøve å lage! Sunt, lettvint og ikke minst utrolig godt!! Denne oppskriften har jeg fått av en hyggelig kollega, Aase (som har fått den av Ingunn tror jeg) :)


Knekkebrød
2 dl havregryn (store)
2 dl sammalt grov rug
3,5 dl havrekli
1 dl linfrø
2,5 dl sesamfrø
2,5 dl solsikke eller gresskarkjerner
2 ts salt
7 dl vann

Røres sammen, svelles i 15 min. Smøres utover 2 plater med bakepapir. Bruk slikkepotten til å lage renner i deigen, lag passe store stykker. (Det gjør det enkelt å dele opp knekkebrødene når de er ferdige).

Stekes i varmluft på 180 grader ca. 1 time. Begge brettene samtidig. Det damper en del, så åpne ovnsdøra med jevne mellomrom under steking. Prøv å få de smurt ut jevnt og litt tykke (ala vanlige knekkebrød). Blir de for tynne vil de bli brent i kantene.

Lykke til! Disse er utrolig gode og sunne! Her er det masse fiber som er godt for tarmen og som forebygger bl.a. tykktarmskreft.

1 kommentar:

  1. Ja, dessa knäckebröden är super goda. Ser att många blogger har den. Jag som har den som hemligt respet i kafen hehehe.

    SvarSlett

For å få lagt til kommentar må du huske å velge profil under. Hvis du ikke har noen profil og velger "anonym" så er det hyggelig om du skriver navnet ditt under!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails