lørdag 23. januar 2010

En blanding av piroger og pizza. Passer også til bagetter:)





I mangel på sammalt hvet fin, brukte jeg sammalt hvete grov, etter Jo sin smak ble det litt i groveste laget - jeg og Anna syntes det ble godt! Anna er ikke så glad i kjøttdeig så hennes ble fylt med tomatsausen (se oppskrift) og ost. Den store fylte jeg i tillegg med kjøttdeig.

Gjærdeig
200 g siktet hvetemel
200 g sammalt hvete, grov
100 g sammalt rug, fin
1/4 ts salt
1 ts olje
1 ts tørrgjær

Tomatsaus
1 bosk flådde tomater
1 liten løk
1 ts paprikapulver
2 ts oregano
3 dråper tabasco
1 ts ketchup
1/2 ts salt
(her ble det litt lite krydder etter min smak, ta i mer av det du liker).Blandet med 250 g karbonadedeig.



100 g lett hvitost

Kjevle deigen i 2 like store emner (eller 16 små), de små kjevles i sirkler og brettes som bildet. Hvis du lager en stor kjevle som langpannen, smør utover kjøttsausen på den en halvdelen, strø over hvitost og legg over den andre delen. Stek i 15 minutter på 225 grader.

Server gjerne med en god salat.

Deigen kan også deles i 7 emner og bakes ut til bagetter. De vil bli ca 100 g per bagett.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

For å få lagt til kommentar må du huske å velge profil under. Hvis du ikke har noen profil og velger "anonym" så er det hyggelig om du skriver navnet ditt under!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails