- Trene minst 2 ganger per uke (dette har jeg ikke tenkt å si noe om her)
- Spise fisk 1-3 ganger per uke (helst 2-3)
Beherske grunnleggende matlagingsteknikker og redskapsbruk
• Farser. Her tror jeg at jeg skal hente tips fra matprat.no
• Koking og steking av kjøtt
• Koking av gryn, belgfrukter og ris
• Baking med gjær og bakepulver
• Bruk av jevninger (ulik type, variasjon i mel)
• Bruk av egg i matlagingen (heve, binde)
• Lage og steke røre
• Egg som hevemiddel, emulgator
• Bruk av gelatin
• Steking av kjøtt i ovn
• Utbeining av kalkun
• Kald saus – dressing
• Supper, selvjevnet
• Bruk av kniv (kutting, utbeining, rensing)
• Varmebehandling av grønnsaker (koke, steke)
• Varmebehandling av egg (koke, eggerøre)
• Konservering av frukt (eplemos)
• Brun saus basert på brunet jevning av margarin og mel
• Piske krem
Kanskje det er disse gule jeg kommer til å øve på!?!?
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
For å få lagt til kommentar må du huske å velge profil under. Hvis du ikke har noen profil og velger "anonym" så er det hyggelig om du skriver navnet ditt under!