tirsdag 5. januar 2010

Fisk i form med tomatlokk

Liker du raskt, enkelt og rett i ovnen? Det gjør jeg!! Denne retten havnet 100% i denne kategorien. Tror også jeg kan slenge på billig.
FISK I FORM MED TOMATLOKK (4 personer)
600 g fersk fiskefilet eller fryst filet
1+1 ss smør
1 ts salt
1/2 krm pepper
2 ss dijonsennep
2 ss finhakket dill
2 tomater
1/4 purre
2 ss finsiktet strøkavring

Sett stekovnen på 225 grader. Smør en ildfast form med smør. Legg i de ferske filetene eller den halvtinte fiskeblokken skåret i 2 cm tykke biter. Salt og pepre og pensle fisken med dijonsennep. Strø finhakket dill over.
 Skjær tomatene i skiver, hakk purren og legg dette på fisken. Fordel resten av smøret i klatter over fisken (evt. flytene melange som er sunnere). Dryss til slutt over strøkavringen.
 La formen stå midt i ovnen i 15-20 min (30 min for fryst fisk). Prøv med en gaffel omfisken er gjennomkokt. Fiskekjøttet skal være hvitt og ugjennomskinnelig.
 Server gratengen med pressede poteter eller ris.

Alternativt: bytt ut smør med 1 1/2-2 dl matfløte - det dannes da en fin fløtesky. Bytt ut tomater med sampinjongskiver eller annen god sopp.
Kilde: Cappelens nye kokebok

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

For å få lagt til kommentar må du huske å velge profil under. Hvis du ikke har noen profil og velger "anonym" så er det hyggelig om du skriver navnet ditt under!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails