FISK I FORM MED TOMATLOKK (4 personer)
600 g fersk fiskefilet eller fryst filet
1+1 ss smør
1 ts salt
1/2 krm pepper
2 ss dijonsennep
2 ss finhakket dill
2 tomater
1/4 purre
2 ss finsiktet strøkavring Sett stekovnen på 225 grader. Smør en ildfast form med smør. Legg i de ferske filetene eller den halvtinte fiskeblokken skåret i 2 cm tykke biter. Salt og pepre og pensle fisken med dijonsennep. Strø finhakket dill over.
Skjær tomatene i skiver, hakk purren og legg dette på fisken. Fordel resten av smøret i klatter over fisken (evt. flytene melange som er sunnere). Dryss til slutt over strøkavringen.
La formen stå midt i ovnen i 15-20 min (30 min for fryst fisk). Prøv med en gaffel omfisken er gjennomkokt. Fiskekjøttet skal være hvitt og ugjennomskinnelig.
Server gratengen med pressede poteter eller ris.
Alternativt: bytt ut smør med 1 1/2-2 dl matfløte - det dannes da en fin fløtesky. Bytt ut tomater med sampinjongskiver eller annen god sopp.
Kilde: Cappelens nye kokebok
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
For å få lagt til kommentar må du huske å velge profil under. Hvis du ikke har noen profil og velger "anonym" så er det hyggelig om du skriver navnet ditt under!